Rebasering af Proteser

En rebasering defineres, som en ny akrylbund der kan lægges i din protese. Det kaldes også en underforing og en ny bund. Det kan både gøres på helproteser, delproteser og implantat/hybrid proteser. En rebasering laves, hvis din gumme er blevet mindre med tiden eller af andre årsager, og din protese derfor ikke længere har en god pasform rundt om din gumme, altså at der er luft under protesen. Det kan være din helprotese i overkæben ikke længere kan suge sig så godt fast, eller din protese er begyndt at kunne vippe meget, eller måske kan du mærke, at der er meget luft under din protese. Disse er tegn på, at din protese snart skal rebaseres, altså have lagt en ny bund i, så der ikke længere er luft under din protese.

Hvornår skal den rebaseres?

Der vil altid ske naturlige forandring af mundhulen, som gør at protesen ikke længere sidder, som den skal. Det er dog meget individuelt, hvornår og hvor meget munden ændrer sig. Derfor er det meget forskelligt, hvornår der er behov for, at få underforet/rebaseret protesen med en ny bund, så den igen passer til din gumme. Det kan tage alt fra 1-5 år, før gummen ændrer form eller svinder ind, og det er vigtigt, at få protesen tilpasset til den forandrede gumme, ellers vil gummen blive traumatiseret af protesen, som ikke længere passer som den skal. Hvis gummen bliver traumatiseret, vil den svinde ind yderligere og efterlade endnu mindre gumme tilbage. Det betyder at protesen vil sidde ringere, også selvom den bliver rebaseret. Derfor er det vigtigt, at komme til de gratis årlige eftersyn, så vi sammen kan sørge for, at din protese sidder som den skal, og ikke gør skade i din mund.​

Hvad kan du forvente af en Rebasering

●​Hvordan? – Du kommer ind om morgenen og får taget et aftryk i din protese, på den forandrede gumme, og derefter lægger vi en ny akrylbund i, så protesen kommer til, at sidde tæt til gummen igen. Du får protesen igen om eftermiddagen. Dette tager ca. 6-7 timer, hvor du skal undvære din protese.

●​Vigtigt - Det er utrolig vigtigt, at få din protese rebaseret, hvis det bliver vurderet nødvendigt. Så den igen passer til din gumme og fordeler tyggetrykket ud på hele gummen, ellers vil protesen traumatisere dele af gummen, og forvandle den faste stabile gumme til en bevægelig gumme. Det er umuligt, at få en protese til at suge godt eller ligge stabilt på en bevægelig gumme.

●​Mindre mad under protesen - Der vil være mindre mad, som kan trænge ind under protesen, da den nye bund udfylder luftrummene under protesen, og der derved er mindre plads til madrester. Dette gælder dog ikke for en normal helprotese i underkæben, da den ikke kan sidde fast og derfor vil der altid komme mere mad ind under denne.

●​Bedre pasform – Efter en rebasering, vil din protese komme til at sidde tæt til din gumme igen. Det betyder, at tyggetrykket vil blive fordelt over hele din gumme og ikke kun nogle steder, så vi undgår traumatisering, samt vil du føle, at din protese sidder mere tæt og behagligt i munden.

●​Mindre risiko for brud – Hvis der er meget luft under din protese, og den føles lidt for stor i pasformen, så er der større risiko for at den knækker, da den ikke ligger stabilt på gummen. Selvom du får den repareret, så vil din protese blive ved med at knække, indtil du får den rebaseret, så den igen kan ligge stabilt.

●​Tilretninger – Efter en rebasering vil der altid komme små tilretninger af din protese. Det er lidt ligesom at få en ny protese, da bunden er helt ny, og derfor skal den tilrettes. Det betyder, at du skal ned og have slebet din protese til, der hvor du synes den trykker eller gnaver.

●​Ny protese – Om en protese skal rebaseres eller fornyes er lidt af en vurderingssag. Vi vil normalt anbefale, at få lavet en ny protese, hvis din protese er mere end 10 år gammel. Men det går an på, hvordan din protese og din mundhule ser ud. Nogle proteser holder i længere tid.​

Pris på Rebasering

●​Rebasering af din nuværende protese 2000kr.

●​Rebasering af tandudtrækningsprotese 2200kr.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger, er du velkommen til at kontakte mig igennem formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vidste du at​...

​Jeg er en af de første og eneste tandteknikere i Danmark, som har været med i et podcast i USA? Podcastens omdrejningspunkt var, at værterne henvendte sig til de bedste tandteknikere i hele Danmark, for at snakke med dem om deres fagområde.

jeg samler på tilfredse kunder

Derfor skal du vælge mig som din tandtekniker

Herunder kan du se et udpluk af udtalelser fra glade og tilfredse kunder.

Jeg ser meget frem til også at hjælpe dig!

rating

Udtalelse 1

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit enam voluptatem accusantium doloremque laud alto antium, totam. Pellentesque habitant morbi.

- Navn 1

rating

Udtalelse 2

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit enam voluptatem accusantium doloremque laud alto antium, totam. Pellentesque habitant morbi.

- Navn 2

rating

Udtalelse 3

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit enam voluptatem accusantium doloremque laud alto antium, totam. Pellentesque habitant morbi.

- Navn 3

Tandtekniker Jens Duc Dao mange års erfaring med fremstilling og reparation af tandproteser.

Åbningstider​

Mandag – torsdag

08.00 – 16.00​

Fredag

08.00 – 15.30​

Weekend og helligdage

Lukket

Kontaktoplysninger

Jdd Dental ApS

Hyrdestræde 1, 6000 Kolding

Telefon: 50 45 49 66

E-mail: info@jdd-dental.dk