Rengøring af din tandprotese er meget essentiel. Det er vigtigt at din protese bliver taget ud og rengjort morgen og aften. Hvis dette ikke bliver gjort, vil der for det første sidde madrester imellem alle tænderne på protesen, dette bliver hurtigt til misfarvet plak, som til sidst bliver til hårdt tandsten, du ikke selv kan fjerne. Derudover vil du kunne få dårlig ånde pga. madrester og plak, og du vil risikere at få svamp i munden. Følg disse instrukser nedenfor, for optimal rengøring og vedligeholdelse af din tandprotese.

Tandbørsten: De fleste bruger en speciel protesetandbørste morgen og aften til den daglige rengøring. Du kan godt bruge en normal tandbørste, men det skal helst være en hård tandbørste, for at kunne fjerne belægninger og plak imellem alle tænderne og inde i protesen. Nogle kan også bedre lide at bruge en elektrisk tandbørste, men de fleste bruger en protesetandbørste, da den er lavet specielt til dette job. Det er vigtigt, at du børster lidt hårdt, når du rengør din tandprotese. Du skal ind imellem alle tænderne på protesen, både foran og bagtil, samt skal der børstes godt og grundigt inde i protesen, altså den side som vender ind mod din gumme, da der ofte kan lægge tykt spyt, bakterier samt plak.

Tandpastaen: Her er det meget vigtigt, at du ikke bruger en normal tandpasta med slibemiddel, som du bruger til dine naturlige tænder. Tandpasta med slibemiddel går nemlig ind og gør din protese helt mat og ru i overfladen, hvilket betyder at din protese for det første kommer til at se meget falsk ud, da den ikke længere er blank ligesom det naturlige tandkød, samt vil mad, plak og tandsten hurtigt sætte sig fast på den ru overflade, og det vil være sværere at fjerne igen. Vi anbefaler derfor, at du bruger en tandrens eller tandpasta uden slibemiddel, som er beregnet til tandproteser og kan købes hos os, eller du kan bruge en neutral håndsæbe, som også dræber bakterierne. Det er også acceptabelt at lægge sine proteser i vand med en brusetablet, som er beregnet til tandproteser. Disse kan oftest købes på apoteket. Det er dog vigtigt at understrege, at protesen stadig skal børstes og skylles godt efterfølgende, da brusetabletterne ikke fjerner plak og tandsten, men blot blødgører det, så det nemmere kan børstes væk.

Ekstra vedligeholdelse: Hvis du lider af meget tandsten eller kaffe/the pletter på din tandprotese, så kan man gøre lidt ekstra for at holde den ren og pæn. Du kan lægge din protese i halv kalkfjerner (helt normal kalkfjerner) og halv vand i ½ time til 1 time. Dette kan gøres 1 gang om ugen eller efter behov. Herefter kan det meste børstet grundigt af med en hård tandbørste. Kan du ikke få bugt med det hele, kan du opsøge din tandtekniker og få renset din protese hos dem. De har nogle stærkere midler, til at fjerne både tandsten og kaffe/the pletter. Nogle gange kan man også selv bruge tandtråd imellem fortænderne på sin protese, hvis der sidder noget mad, som har sat sig i klemme.

Regelmæssigt eftersyn:

Det er vigtigt at gå til årligt eftersyn hos din tandtekniker. Årsagen til dette er, at der kan ske adskillige forandringer i munden, som du ikke selv vil lægge mærke til, og selvom det måske er små forandringer, så kan de kan gå ind og ændre på hvordan proteserne sidder/suger og hvordan du bider sammen og tygger. Så hvis dine mundforhold har ændret sig, og der ikke bliver gjort noget ved det i en lang periode, så kan der ske traumer i både kæbeled, som kan give slid og smerte, samt kan det give traumer i kæbeknoglerne/gummerne, der vil få dem til at svinde og efterlade en fladere gumme, som kun vil gøre det sværere for en protese at sidde godt. Derfor vil vi anbefale alle patienter, at gå til årligt eftersyn. Vi tilbyder gratis årligt eftersyn til alle vores patienter samt 7 års garanti, såfremt de kommer til de årlige eftersyn. Dette giver os nemlig chancen for at kontrollere din protese og lave små tilretninger hvis det er nødvendigt, og dermed forebygge traumer, slid og smerter, som kunne have givet dig fremtidige problemer. Det er dog dit ansvar, at komme til de årlige eftersyn, så vi er sikker på at din protese stadig passer som den skal til netop dig.                               ​

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger, er du velkommen til at kontakte mig igennem formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vidste du at​...

​Jeg er en af de første og eneste tandteknikere i Danmark, som har været med i et podcast i USA? Podcastens omdrejningspunkt var, at værterne henvendte sig til de bedste tandteknikere i hele Danmark, for at snakke med dem om deres fagområde.

jeg samler på tilfredse kunder

Derfor skal du vælge mig som din tandtekniker

Herunder kan du se et udpluk af udtalelser fra glade og tilfredse kunder.

Jeg ser meget frem til også at hjælpe dig!

rating

Udtalelse 1

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit enam voluptatem accusantium doloremque laud alto antium, totam. Pellentesque habitant morbi.

- Navn 1

rating

Udtalelse 2

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit enam voluptatem accusantium doloremque laud alto antium, totam. Pellentesque habitant morbi.

- Navn 2

rating

Udtalelse 3

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit enam voluptatem accusantium doloremque laud alto antium, totam. Pellentesque habitant morbi.

- Navn 3

Tandtekniker Jens Duc Dao mange års erfaring med fremstilling og reparation af tandproteser.

Åbningstider​

Mandag – torsdag

08.00 – 16.00​

Fredag

08.00 – 15.30​

Weekend og helligdage

Lukket

Kontaktoplysninger

Jdd Dental ApS

Hyrdestræde 1, 6000 Kolding

Telefon: 50 45 49 66

E-mail: info@jdd-dental.dk