En PEEK Unitor defineres, som en delprotese eller en aftagelig bro, der kun erstatter nogle af dine naturlige tænder, aldrig dem alle sammen. Peek er fremstillet af polyetheretherketone, som er et biokompatibelt materiale. Dvs. at det kan forene sig med kroppen, uden at kroppen udstøder det bl.a. pga. allergi. PEEK materialet har mekaniske egenskaber, der kan sammenlignes med knogle. En Peek Unitor dækker ikke hele din gane, men en del af din gane. Samtidig er den lavet af noget stærkt materiale, som er stærkere end akryl, men stadig svagere end metal. Det er derfor muligt, at lave denne protese en del tyndere og mere behagelig, sammenlignet med en delprotese i akryl - som skal være lidt tykkere og fylde mere i ganen, så den ikke knækker. Peek delprotesen bliver holdt fast med støbte tandfarvede Peek bøjler, som griber fat om nogle af dine egne naturlige tænder. Disse bøjler er nødvendige, for at fastholde protesen i munden.

Peek proteser bliver oftest fremstillet, hvis patienten er allergisk overfor den traditionelle Unitor protese i Chrom Cobolt - da den indeholder bl.a. krom, kobolt og en meget lille procentdel nikkel. Peek kan også anvendes, hvis patienten ikke ønsker metalbøjler. Peek er syntetisk tandfarvet polymer, og du vil derfor få tandfarvede bøjler, i stedet for metal.
Hvad er denne Unitor lavet af?
En PEEK Unitor er en del protese, hvor der bliver støbt et slags ’peek-skellet’ i elfenbensfarve, hvorpå protesetænderne skal fæstnes med akryl. Derudover består den også af lyserød akryl og akryltænder, og der fås mange forskellige kvaliteter af akryl, samt findes der uendelige konstruktioner af et naturligt smil, som passer til den individuelle person.
Tandlægen skal vurdere dine resterende tænder
Når du stadig har nogle af dine egne naturlige tænder tilbage i munden, er det essentielt, at vi får en tandlæge indover behandlingen, til at undersøge de resterende naturlige tænder du har i munden, inden vi tager en beslutning om hvorvidt nogle af tænderne skal trækkes ud, og hvilken protese der skal laves.
Tandudtrækning: Hvis du skal have trukket 2 eller flere tænder ud, laves der en tandudtrækningsprotese. Her er der en masse forhold vi skal tage hensyn til, da disse proteser i næsten alle tilfælde bliver isat straks efter tandudtrækningen. Tilvænningsperioden af protesen er derfor længere pga. de åbne sår efter tandudtrækningen, og der er oftest en del mere ømhed i den første måned, og derved også flere tilretninger. Hvis du skal have en Peek delprotese og samtidig have trukket 2 eller flere tænder ud, så laves der ofte en midlertidig delprotese i akryl i første omgang, som du skal bruge indtil gummerne er helet op og færdige med at svinde.​

Hvad kan du forvente af en Peek Unitor Protese (biokompatibel):

●​God løsning – En PEEK Unitor er en god langsigtet løsning. Den er meget stabil, da den hviler på dine egne naturlige tænder, og så er det en af de proteser der kan fastholde sig allerbedst i munden pga. bøjlerne. Desuden kan bøjlerne altid blive strammet, hvis du synes din Unitor er begyndt at blive løs. Størstedelen synes den er mere behagelig at have på, da den ikke fylder så meget i munden, sammenlignet med andre protesetyper.

●​Tynd og let gane i overkæben – Peek materialet i ganen kan fremstilles tyndt, sammenlignet med en gane i akryl. Det har også en lav vægt, samt er knap så stift som metal, og man mærker derfor ikke protesen ligeså meget ift. helproteser og delproteser i akryl eller metal.

●​Udslibninger – For at en unitor kan hvile korrekt på tænderne, og vi kan få overført noget af tyggetrykket til tænderne - som er det mindst skadelige og mest naturlige. Så skal der laves nogle små udslibninger på enkelte af dine egne tænder, de kaldes også små hylder. Her vil en lille del af ’peek-skelettet’ lægge og få god støtte.

●​Mindre knoglesvind – En Unitor fordeler tyggetrykket til de naturlige tænder, da metallet hviler herpå. Dette betyder, at protesen skåner trykket på din gumme, og derfor mindsker at din gumme svinder ind.

●​Mad under protesen – Det er helt normalt, at lidt mad kan snige sig ind under din protese eller sætte sig i bøjlerne, især små kerner eller birkes. Dette kan desværre ikke undgås, da maden automatisk kommer rundt i hele munden, når du tygger og maser maden.​

●​Standser tænder i at flytte sig – Da protesen erstatter dine manglende tænder, vil den også automatisk holde dine egne naturlige tænder på deres plads, så de ikke rykker sig. Det er nemlig sådan, at hvis man mangler en tand, og man ikke får udfyldt dette mellemrum med evt. en protesetand, så er der en stor risiko for, at de 2 nabotænder vil begynde at rykke sig og prøve at lukke hullet. Dette kan gøre det umuligt at få plads til en protesetand.​

●​Ændringer – Du skal være opmærksom på, at hvis du taber dig bare 500g eller mere, så vil det første sted du taber dig være ansigtet, dvs. gummen. Dette KAN have en indvirkning på hvordan din Unitor sidder. Når gummen svinder bare en smule ind, så vil protesen ikke længere have en perfekt pasform omkring din gumme. Dette er dog individuelt fra person til person, har vi erfaret. Oftest kræver det en del mere end 500g. før din gumme svinder så betydeligt, at din unitor ikke længere lægger stabilt. Gummer svinder dog på normalvis hele livet, men langsomt og gradvist. Der findes dog altid en løsning, hvis du føler at din unitor ikke har den gode og tætte pasform, som den plejede at have. Du kan altid får lavet en rebasering.

​​

●​Fastholdes af bøjler - Delprotesen bliver lavet med tandfarvede/elfenbensfarvede bøjler, som holder fast rundt om dine egne naturlige tænder. Uden disse bøjler, vil protesen ikke kunne fastholde sig i munden. Bøjlerne kan være synlige, alt efter hvor meget af dine tænder du viser, når du smiler og snakker. Men de er langt mindre synlige end metalbøjlerne, da de er elfenbensfarvede.​

●​Du bestemmer - Du kan i samarbejde med os designe dit eget smil ift. tandfarve, tandstørrelse, tandform, samt hvordan tænderne skal stå, når du smiler. Hvis du ønsker at få dit gamle smil tilbage, kan gamle billeder, hvor du smiler med dine egne naturlige tænder være til stor gavn, når vi skal konstruere dit smil.​

●​Talen - Når du får en Unitor er det ikke altid, at din tale lyder som den plejer. Tungen har mindre plads, og man skal derved lære at udtale visse ord igen. Der kan gå mellem 2-4 uger, før din tale lyder omtrent normal igen.​

●​Allergi - Materialet er PEEK, som er biokompatibelt. Dvs. det er et allergivenligt materiale, som kan bruges hvis man har slem allergi overfor bl.a. nikkel.​

●​Tilvænning - Der er selvfølgelig altid en tilvænningsperiode med proteser, ligesom med mange andre ting. Du kan sammenligne det lidt med et par nye sko, i starten kan de gnave og irritere, men så snart du har gået dem til og fået dem justeret en smule, så lægger du med tiden knap nok mærke til, at du har dem på.​

●​Rengøring og vedligeholdelse - Den skal tages ud og rengøres morgen og aften. En tandprotese kan dog ikke få huller i tænderne, men der kan stadig sætte sig plak, tandsten og kaffe/the pletter på den, og en sådan uhygiejnisk protese kan føre til bl.a. svamp i munden. Vi anbefaler, at du får lavet et årligt eftersyn af din protese, da munden konstant ændrer sig, og vi derved har mulighed for at tilpasse din protese hen ad vejen. Hvis dette ikke bliver gjort, kan det medføre store skader på gummerne. Det kan bl.a. resultere i bevægelige gummer, knoglesvind, skader på tandkødet, svamp osv.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger, er du velkommen til at kontakte mig igennem formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vidste du at​...

​Jeg er en af de første og eneste tandteknikere i Danmark, som har været med i et podcast i USA? Podcastens omdrejningspunkt var, at værterne henvendte sig til de bedste tandteknikere i hele Danmark, for at snakke med dem om deres fagområde.

jeg samler på tilfredse kunder

Derfor skal du vælge mig som din tandtekniker

Herunder kan du se et udpluk af udtalelser fra glade og tilfredse kunder.

Jeg ser meget frem til også at hjælpe dig!

rating

Udtalelse 1

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit enam voluptatem accusantium doloremque laud alto antium, totam. Pellentesque habitant morbi.

- Navn 1

rating

Udtalelse 2

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit enam voluptatem accusantium doloremque laud alto antium, totam. Pellentesque habitant morbi.

- Navn 2

rating

Udtalelse 3

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit enam voluptatem accusantium doloremque laud alto antium, totam. Pellentesque habitant morbi.

- Navn 3

Tandtekniker Jens Duc Dao mange års erfaring med fremstilling og reparation af tandproteser.

Åbningstider​

Mandag – torsdag

08.00 – 16.00​

Fredag

08.00 – 15.30​

Weekend og helligdage

Lukket

Kontaktoplysninger

Jdd Dental ApS

Hyrdestræde 1, 6000 Kolding

Telefon: 50 45 49 66

E-mail: info@jdd-dental.dk